Legalive Blog

Just another WordPress.com weblog

Lilla snigel, attadej …

leave a comment »

Är kroppslängd – eller brist därpå – ett lyte som ej får kommenteras eller än mindre (!) förlöjligas? Nej, säger Morgan Johansson, Sveriges justitieminister sedan 2014 och migrationsminister sedan 2019. Sedan den 10 september 2019 är han dessutom ställföreträdande statsminister.
Om man dividerar Morgans längd – 165 cm – med antalet ministerposter blir det 55 cm per ministerpost. Det är antagligen världsrekord (världsrekort höll jag på att skriva) i kvoten ministerlängd per befattning.
De åldringar som minns Tage Erlander erinrar sig en mycket lång man, 192 cm, som under 23 år beklädde en (1) ministerpost. Det blir drygt 8 cm per år, men hör egentligen inte hit.
Skulle man ändå drista sig till att göra samma matematiska operation med Morgan Johansson bleve det en fråga om millimeter.
Vi lämnar det och går till dagens bild i Aftonbladet; det är den första bild vi sett där Morgan sitter ner. Detta kan betraktas som en överloppsgärning hos någon som är så jävla liten. Är man så kort behöver man knappast göra saken värre genom att sätta sig ner.

””” 0 – – 0 ”””

Västra Frölunda skrotar ”indianen”:

Hockeylaget Västra Frölunda Indians ska, av fullständigt politiskt korrekta skäl, byta namn. Det är syftningen på amerikansk urbefolkning som inte håller längre.
VF kallades förr ”Vilda Västern”. Utvecklingen i denna Göteborgska stadsdel med idogt saneringsarbete mellan kriminella ”klaner” har de senaste åren gått i andra väderstreck; så varför inte byta namn till Mellanöstra Frölunda?
Och med tanke på aktiviteterna som unga entreprenörer i området ägnar sig åt skulle man kanske kunna tänka sig en Kalashnikov AK-47 som ny logga.
I klubbnamnet byter man från Indians till Slayers.



= 0 = O = 0 =

Några ord om miljön
DCM – Delayed Conditional Morale. Du först! Avvaktande, villkorligt moral.
Det rör sig om vår hållning till miljöinsatser. Moral i beredskap – moral på lut – moral som kanske kommer till användning om läget är det rätta.
Du först!
Jag väntar och ser huruvida ”ni andra” börjar dra era strån till stacken… sen kanske jag kan börja tänka mig att göra min del . . .

Safety first
Han var den sortens man som kände sig hotad av starka, oberoende kvinnor med skjutvapen.

Hört på P1:
– Slutar ju aldrig att överge hoppet att det här ska kunna gå bra.

Väder och vind
Högtrycksrygg — lågtrycksmage

Ingen bättring
Redan som barn hade jag svårt för tequila. Jag måste erkänna att det inte har blivit bättre med tiden.

Darwin
Varför det finns så få ärliga människor?
Det beror helt enkelt på att den typen av människor har väldigt små förutsättningar för att fortplanta sig.

Ett möte
– Jag träffade Lennart på ICA i dag
– Jaha?
– Han hälsade så mycket
– Vilken Lennart?
– Han som hälsade.

Hemma
– Vi har beslutat att hålla ihop för barnens skull.
– Men ni har ju inga barn.
– Nej, men du vet väl inte vad vi ska hålla i hop.


– o – 0 – o –

En gång när jag träffade en liten … men vaf …


Written by legalive

18 september 2020 den 8:58 e m

Lämna en kommentar